سامانیان

سامانیان

سامانیان

Blog Article

بعد از عبدالملک، برادرش منصور یکم حکومت سامانیان را به دست گرفت. او پانزده سال حکومت کرد و در این مدت دانشوران، شاعران و مفسران بسیاری پرورش داد. کتاب تاریخ بلعمی در دوره‌ی او تألیف شد.

خلفای عباسی بغداد نیز فرمانداری محمود را تأیید کردند و بدین ترتیب، تاریخ سامانیان به پایان خود نزدیک می‌شد. سرانجام، رؤیای علاقه‌ی محمود به حاکمیت بخارا تحقق پیدا کرد.

در دوره‌ی سامانیان، بخارا یکی از مراکز مهم اسلامی شد و امیران سامانی برای رونق و آبادانی آن کوشیدند و شاعران و هنرمندان بسیاری در آن دیار گرد آمدند.

زمانی که نوح‌‌بن‌نصر حکومت سامانی را به دست گرفت، برای جلب نظر اهل سنت، فقیهی سنی به نام ابوالفضل محمد سلمی را به‌عنوان وزیر خود انتخاب کرد. در دوره‌ی حکومت او یکی از فرماندهان لشکرش به نام ابوعلی احمد چغانی با او به مخالفت برخاست و وزیرش را کشت.

دیوان خراج که برای سامان‌دهی به امور مالی شکل گرفته بود؛

یکی از پادشاهان قدرتمند سامانی اسماعیل یکم بود. او با شکست صفاریان و فتح ترکستان و تمام قسمت‌های فرارود و بخش عمده‌ای از سرزمین ایران، موفق به تبدیل حکومت سامانی به امپراتوری بزرگی شد.

۰۹۱۵۱۵۱۴۵۸۰ نام آژانس: سیمای سفر نیسایا مدیر عامل: ابراهیم شاه اکبری شهر: نیشابور شماره تماس:

هخامنشیان (تاریخ، زبان، پرچم و نقشه ایران در دوره هخامنشی)

 شوش یکی از شهرهای تاریخی ایران است که سابقه آن به دوره عیلام می‌رسد. این شهر توسط آشوربانی‌پال با خاک یکسان شد و در دوره داریوش یکم، بازسازی شد. شهر شوش در دوره هخامنشی، به‌عنوان پایتخت زمستانی هخامنشیان انتخاب شد. شوش در دوره داریوش هخامنشی، مورد توجه ویژه قرار گرفت و داریوش کاخ آپادانا را در آن بنا نهاد.

در این بنا که چهارگوش ساخته شده و گنبدی بر روی آن قرار گرفته‌ است. نگاره‌هایی زیبا و چشم‌نواز قاعده‌ی گنبد را فراگرفته است.

۲۴ مهر روز جهانی عصای سفید؛ دلیل نامگذاری، افراد معروف نابینا و پیام تبریک

ما امروز در روزانه قصد داریم تا نگاهی بر امپراتوری بزرگِ هخامنشیان داشته باشیم پس در ادامه متن همراه ما باشید.

خاندان سامانی در ابتدا چند حکومت محلی کوچک در فرارود را اداره می‌کردند. بعدها این دودمان، خراسان، ری، گرگان، طبرستان و سیستان را نیز تحت فرمان خود درآورد.

اوج قدرت هخامنشیان را می‌توان در دوره داریوش بزرگ مشاهده کرد. او قلمرو سیاسی ایران را وسعت بخشید و دولت هخامنشی را به اوج قدرت منبع مقاله خود رساند. پس از داریوش، با روی کار آمدن خشایارشاه، دولت هخامنشی در یک سرازیری قرار گرفت. شکستی که در چندین جنگ با یونان، نصیب خشایارشاه شد، سبب شد که ضربه سختی به امپراتوری او وارد شود.

Report this page